Vervoer

Reizen

Reizen naar Valencia
Er zijn verschillende manieren om naar Valencia te reizen, bijvoorbeeld per vliegtuig of met de auto. Lees hieronder meer over deze verschillende opties!

Vliegtuig
De snelste manier om naar Valencia te gaan is het vliegtuig. Vanuit verschillende vliegvelden in Nederland vertrekken dagelijks vluchten. De prijzen van deze vluchten variëren erg per seizoen en tijd. Het hoeft niet duur te zijn, dus ik raad je aan om verschillende dagen en tijden te vergelijken voordat je boekt. Maatschappijen die naar Valencia vliegen zijn:

– Transavia

Auto
Het is ook mogelijk om met de auto naar Valencia te rijden. Vanuit Nederland is dat ruim 1.800 kilometer rijden. Het is in Valencia zelf wel lastig om parkeerplaatsen te vinden. Ik zou deze optie dus vooral aanbeveling als je een langere tijd in de omgeving van Valencia verblijf en vanuit daar een dagje naar de stad wil.

 

Reizen in Valencia
Ook in Valencia zelf zijn er verschillende manieren om te reizen, bijvoorbeeld de metro of fiets! Lees hieronder meer over deze verschillende opties! 

Metro
Valencia heeft een uitgebreid metrosysteem dat bestaat uit verschillende zones. Je kunt een kaartje kopen per zone. De metro is vooral handig om van de ene kant naar de stad naar de andere kant te gaan. 

Tram/ Bus
Valencia heeft naast de metro ook nog bus- en tramlijnen. Deze gaan ook verder op stukken waar de metro niet komt, bijvoorbeeld naar het strand.

Fiets
Ik vind de fiets persoonlijk het leukste vervoersmiddel door de stad. Valencia heeft veel fietspaden en het is op veel plekken mogelijk fietsen te huren. Het is een handige manier om je snel door de stad te verplaatsen en onderweg zie je nog van alles. Je kunt zowel een fiets huren bij een particuliere verhuurder als bij ‘Valenbici’. Dit zijn een soort leenfietsen die door de hele stad verspreid staan. Bij zo’n stand kun je met je code een fiets pakken en weer vastzetten.

Lopend
De afstanden in het centrum zijn relatief klein en dus goed beloopbaar. Zeker in het oude centrum is het leuk om te lopen. Je kunt het lopen ook combineren met de metro of bus voor de langere afstanden.

 

Sluit Menu