Klimaat hele jaar

Het weer

Temperatuur
Bij een Spaanse stad verwachten veel mensen het hele jaar door mooi weer. Hoewel dit in zekere mate waar is kan het in sommige maanden toch een stukje frisser dan verwacht zijn. Daarom is het goed om te bekijken welk weer je kunt verwachten in elk seizoen!

Valencia heeft in de lente, zomer en herfst een lange periode met een gemiddelde maximum temperatuur boven de 20 graden. Van mei tot oktober is de minimum temperatuur zelfs boven de 15 graden.

– De warmste maanden zijn juni, juli en augustus.
– De koudste maanden zijn: januari, februari, november en december.

 

Regendagen en zonuren
Dat er ook wat koudere maanden zijn, wil niet zeggen dat het elke dag slecht weer is. In tegendeel! De kans is nog steeds groot dat er een lekker zonnetje schijnt deze maanden. 

December en januari zijn de maanden met het minste aantal zonuren per dag. Dat zijn echter nog steeds 5 zonuren per dag! 

Hoeveelheid regen 

Het regent, vergeleken met Nederland, relatief weinig in Valencia. In Nederland valt er in de maand met de minste regen, april, gemiddeld 43 mm/ per maand. In Valencia valt er in de maand met de meeste regen, oktober, gemiddeld 53 mm/ per maand. De hoeveelheid regen valt dus mee!

De maanden met de minste regen zijn juni, juli en augustus. De maanden met de meeste regen zijn september, oktober en december.

Bron: www.weer.nl

Bron: www.weer.nl

Bron: www.weer.nl

Sluit Menu